Woning Knokke

Van een woning naar een belevingsruimte die naadloos in de natuurlijke omgeving opgaat. Voor Annick x Mark transformeerden we hun nieuwe duplex appartement in Knokke om tot een oase van rust. Een onvergetelijke samenwerking waarin we meegevoerd werden van Knokke naar Asië, meer bepaald China, en terug.

Service

Woonproject

Client

Particulier

Year

2022

Studio Kimchi - Knokke.jpg

Geïnspireerd op de kustlijn van Knokke gebruikten we voor de vloer een ruwe eiken vloer met grove knopen en een donkere beits. Het benadrukt de kracht van de zee en geeft de indruk van aangespoeld hout. De wanden en plafonds zijn voorzien in een zandkleurige kalk structuur. Dit zorgt ervoor dat het interieur naadloos in de natuurlijke omgeving van het strand blend.

Elke detail in de woning werd op maat ontworpen. De bank aan de eettafel dankt zijn zachte vorm aan de zachte tekening van zand. Deze zachte afronding komt terug in het maatmeubilair zoals de inkomkast, tv-meubel, keuken eiland en badkamermeubels.

Studio Kimchi - Knokke.jpg

De rode kleur is een verwijzing naar de Chinese kleur voor geluk. Deze kleur wordt op verschillende manieren in het interieur geïntegreerd. Er zijn eveneens zwarte accenten aangebracht in de woning. Een knipoog naar de typesche Chinese kasten in zwarte gelakte afwerking.

Van deze zwarte kasten staat er trouwens een prachtig antieken exemplaar in de leefruimte. De keuze van de eettafel is volledig vanuit deze filosofie gekozen. Het is als het ware een gigantische aangespoelde zwart gelakte steen.

Studio Kimchi - Knokke.jpg
Studio Kimchi - Knokke.jpg