Botanico

Deze multifunctionele studio wordt gebruikt voor shiatsu, Japanse lichaamstherapie, en als weekendverblijf. Dit prachtige cohousing project is gelegen naast de botanische tuinen in een oude school te Leuven. Exotische planten, krijtjes en rust.

Service

Woonproject

Client

Particulier

Year

2021

BOTANICO - Studio Kimchi_edited.jpg

Japanse balans

De lichtrijker klaslokalen met hoge plafonds vormden een dankbare basis. We konden hierdoor werken met mezzanines om de ruimte te optimaliseren en intiemere zones te creëren. We werken uitsluitend met eerlijke en natuurlijke materialen. Het hout is fluweelzacht geschuurd, het textiel is ruw en de wanden leven.  Er is een subtiele combinatie van verschillende lichte houtsoorten zoals bamboe en eikenhouten.

Dit in een samenspel met de pistache-witte kalkmuren en de sfeerrijke unieke verlichting die prachtige botanische schaduwtekening creëert op de wanden. Elke materiaal is subtiel, elke vorm uitgebalanceerd, elke beslissing kwam vanuit rust en natuur. Dit is Japans geïnspireerd wonen.

De studio heeft weinig woorden nodig, je voelt je meteen welkom!

BOTANICO - Studio Kimchi_edited.jpg