fbpx
736
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-736,stockholm-core-1.2.1,select-theme-ver-5.2.1,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,smooth_scroll,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

Kantoorruimte & toonzaal Deweco

Studio Kimchi ontwierp de kantoorruimte van de firma Deweco in Kontich. Deze klant -een firma gespecialiseerd in gietvloeren- had de ruimte graag onderverdeeld in showroom, bureauruimte en magazijn.

Om dit project te starten hebben we eerste meerdere gesprekken gevoerd om te kijken welke wensen en sfeer de klant graag had neergezet voor zijn bedrijf. Uiteraard staat hun product centraal en moet dit in zoveel mogelijk toepassingen verwerkt worden. Vloeren, keukenkasten, tafels, toiletten zijn allemaal voorzien van eigen ontwerpen afgewerkt met de gietmaterialen. Er werd afgewisseld in kleur en materiaal om hun klanten een beeld te geven van de uitgebreide toepassingsmogelijkheden van hun producten.

 

Het was de bedoeling om de klant een realistisch beeld te geven van hoe de materialen er in de eigen woning zouden kunnen uitzien. Daarom is er besloten om de gelijkvloers in te richten als woning. Op deze manier ontwikkelden we een showroom dat de illusie geeft van een huis. Je komt binnen in een woonruimte en loopt verder in de keuken om dan op het einde in de presentatie ruimte terecht te komen waar het complete gamma uitgelicht wordt.

 

De verdieping is ingericht als bureauruimte met keuken en vergaderplaats. We behielden een zeer open inrichting omdat interactie en natuurlijk licht zeer belangrijke elementen zijn. We hebben in het kantoor gewerkt met een robuuste inrichting omdat deze firma bestaat uit een mannelijk team, de stoere look past dus perfect bij hen. In het algemeen is de industriële look van het pand behouden gebleven waardoor er zeer goed nagedacht moest worden voor technische installatie zo efficiënt mogelijk in te plaatsen. De verlichting is hoofdzakelijk een lijnenspel op het plafond dat doorloopt op de wanden en hierdoor een soort pad vormt doorheen het project.

 

>> terug naar overzicht projecten

Klant

Handelaar

Date

14 september 2020

Category

kantoorruimte, toonzaal